religion, fan å hans moster.

Snart är det jul å alla ska vara glada, snälla å kärleksfulla å givmilda mot allt å alla..  men jag tycker personligen man kan vara det året om,

jag är inte världens snällaste människa å jag blir ibland lite mindre kärleksfull mot folk omkring mig, men jag försöker vara en god människa på det stora hela, tycker jag.

Men vid juletid ska man helt plötsligt tänka på dom som mindre har, en bra tanke men gör det hela året! man blir inte mindre hemlös eller hungrig bara för att det är sommar eller 7 e januari.

 Nog om moralen tror jag, fast jag blir lite irriterad på en sak till att det alltid står att julen är er religiös högtid, Nej! det firades redan mycke längre innan. Man firade midvintersolstånd, att solen kom tillbaka,  kort sagt ljusets återkomst. 

man har skarvat å lånat å tagit till höger å vänster både inom relion å andra saker, som nazisterna , dom var hopplösa på många sätt å dom har förstört gamla fina vikingasymboler å "tagit" dom som sina..  själv brukar jag om jag orkar å är frisk fira jule den 21 med eld, systrar å trumma., så inte i år då jag inte mådde så bra.

Jag gillar oxå julafton, men bara för att jag är förtjust  i paket, mat å att umgås med mina nära å kära.. men nån gud tror jag inte på. Därimot tror jag på en universalkraft och på elementen, för dom ser å hör man,utan dom kan det inte finnas liv. Sol, luft ,eld och vatten..

Å när jag endå är inne på det så är det så att jag tror att alla relioner egentligen tror på samma "gud" dom har bara olika tolkningar och namn på saker. så egentligen är det helt idiotiskt att föra relionskrig, kan ingen bara vara så smart å storsint å komma överens om att ok, vi kan enas om att vi inte har samma namn på våran gud, men vi tror alla på en kraft som är större än oss..

Lite naivt jag vet.. har blivit beskyld i dagarna av min son att man inte ska vara så naiv å älska allt å alla, å tro gott om alla.. men vad ska jag göra..jag kan bara fortsätta vara jag.

Det kom upp en sak om relion på fb, då min dotter är väldigt mycke en hedning , som jag. Skolavslutning i kyrkan för henne son, å hon hade så klart en åsigt om detta, temat var bibliskt.. När hon var liten var jag väldigt noga med att inte pracka på henne någon relion alls, så har jag uppfosrat mina barn alla 3, då jag tycker det är fel att tex. ha små barn med från början i sekter eller samfund, dom har inget att säga till om å kan inte välja fritt sedan då dom oftas är uppvuxna i något. å inte vågar eller kan ta sig ur.

Min älsta dotter hade en klasskompis i skolan när hon var typ 7 år som var jehovas vittne.. Hon umgicks mycket med henne å fick oxå följa med henne på deras möten, som hon tyckte om, det var lite lek, å fika osv. hon ville då bli jehovas, ok jag fick lite panik kan ju erkännas, då jag har dåliga erfarenheter av just dom, så jag tog ett andetag eller flera å sa att innan hon verkligen bestämde sig så ville jag att hon skulle lära sig mera om andra religioner oxå, så hon visste vad som passade henne, sagt å gjort, vi pluggade på om flera olika  relioner,  hon blev vegeterian!.

För hon kom på att hon inte ville vara utan födelsedagspaket å julklappar, hon ville inte bo kolektivt å läsa böner osv..Men  hon kan i allafall med handen på hjärtat säga att hon hittat rätt av eget val.

  mellan dottern visste inte vad hon skulle tro på, men hon ville komfirmera sig å det fick hon så klart göra hur ska hon annars veta, så som en god mor, hahaha.. följde jag med på gudtjänster osv, för hon skulle slippa gå ensam i kyrkan, när allt va klart å hon va komfirmerad frågade jag henne vad hon hade tyckt, hennes svar var att det var intressant men det var ett tjatande om gud å jesus. Skratt. ja det va ju liksom det de handlade om, men hon lärde sig om kristendommen grundligt.

Med sonen har ämnet inte direkt kommit upp, å vi har inte riktigt haft dom praten när han var yngre, visst han har frågat om jag tror på gud vid nått tillfälle då det kommit upp i skolan, men jag svarade ärligt att nej jag tror inte på gud, men många gör det å inget av det är fel, utan det får man bestämma själ, han bestämde på stående fot att det gjorde han nog inte han heller.

Hur det en är med relion, så är det upp till var å en, men jag tror å tycker att alla människor är lika mycket värda oas färg, relion, sexuell läggning mm. fast jag har lite svårt för en sk. relion som förtrycker människor, eller faktisk folk överlag som skadar andra varelser oas om det är ett djur eller människa..

Nu till något roligare.

Mitt stora barnbarn är en pojke på 11 år å mormors stolthet, han är en mjuk å snäll kille, som är väldigt intresserad av dataspel som man ju är i den åldern, men han har ett annat stort intresse oxå, vikinatiden. 

Han är väldig kunnig å älskar att klä sig i vikingakläder, å han är verkligen en vacker vikinga kille.Tror han mår som bäst när han får vara på gotland i full mundering å bara vara!     

Mitt minsta barnbarn, hon är eld å lågor å sjunger dagarna i ende , favoriten är när nätterna blir långa.. hon hopar skuttar å dansar å tjoar hejsan hoppsan fallerallera.. den går på repit hos dom.. väldigt kul, men tjatigt,

När det började närma sig lucia sjöng hon på något annat som jag inte hörde riktigt var det va, så när jag frågade henne svarade hon " stackars cian" haha hon är underbar, sankta licia var det så klart.

Utanför hennes port har grannen satt på sin balkong en lysande jultomte, den gillar hon, hon gillar alla lampor dom satt upp oxå å vill titta där en stund innan vi går in, hon säger hoho för det säger tomten, när jag frågar" finns det några snälla barn "svarar hon Nej! "men du är väl snäll", Nej!

teorin min dotter har är att hon är lite rädd för tomten å hon vet att han kommer om man är snäll, å hon vill inte att han kommer!. hon är för tokig den ungen.. 

Nu är det så att vi i år ska dela på oss för första gången, på julafton, men det är ok, vi äter frukost tillsammans hela familjen, sedan äter jag å delar av familjen middag tillsammans. 

Sånt är ju livet, det ändras å det behöver ju nödvändigtvis inte vara något dålig, nya traditioner tillkommer, så brukar vi nästan alltid bjuda in någon eller några som vi vet är ensamma det har vi alltid gjort i min stora familj, så oxå i år, men vi får se om dom orkar å vill komma.

Nu har jag julledigt oxå å har haft sedan i går morse, julklapparna är klara, maten inköpt å i morgon ska jag bara ta det lugnt , tror jag,har inget planerat i allafall.

Idag var jag, simpan å barnbarnet hos mamma en stund. där trivs mitt barnbarn, hon vill aldrig åka hem, hon gillar ju tomtar å hon fick se mammas stora tomtesamling hon visste inte riktigt vart hon skulle börja titta.. ja hon flyttade en del oxå, sedan lekte hon med hästarna å  med sten..hon hade inte ens tid att fika .

När vi kom till norrtälje blev det en tur på stan, där vi mötte sonen med flickvän, blev en fika tillsammans, träffade oxå på en god vän. ja idag har varit en bra dag.

I morgon kommer bonusbarnbarnet,då blir liten glad, hon älskar "brorsan". dom är som syskon brukar, först kramas dom, sedan tjafsar dom å så klart bråkar om leksakerna. men när det gäller då är det "brorsan" för hela slanten. 

När vi va hos min mamma pratade vi lite om familjen å kollade gamla kort min mamma har 4 barn, 14 barnbarn ,11? barnbarnsbarn, å 2 pg. visst är det fantastiskt, vi är en väldigt stor familj, å även om vi inte träffas allihopa på samma gång, så finns dom in mina tankat å mitt hjärta. för det är Min fantastiska familj.

Nu vill jag önska er en väldigt bra helg! Ta vara på tiden.

  Själv är jag ledig till den 25.. Men jag ser fram mot det. å om vi inte ses så ett väldigt gott slut, lova inget, utan se det nya året som en möjlighet att göra en ändring om ni vill.

Kramar, ljus och kärlek!

Välkommen

Välkommen till www.hagazuz.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)